StralendMooilogo

Vind een salon

Vochtarme huid

huidtypen

Bijna elke huid heeft vochttekort. Dit heeft meerdere oorzaken, onder andere centrale verwarming en airco. Een van de belangrijkste oorzaken is de afname van ons huideigen hyaluron. Deze werkstof komt van nature in onze huid voor en neemt na het 25e levensjaar af.

Wat is een vochtarme huid?

Een vochtarme huid is, zoals de naam al doet vermoeden, een huid met een vocht tekort. Het gebrek aan vocht kan zich op verschillende manieren uiten, bijvoorbeeld door een ruwe en schilferige huid, maar ook in wat ergere vormen zoals bartjes, ontstekingen, roodheid en jeuk. Het is belangrijk om een vochtarme huid de verzorging te geven die het nodig heeft, naast alle hiermee gepaarde ongemakken, zal de huid namelijk ook sneller tekenen van huidveroudering laten zien als deze niet behandeld wordt.

De juiste gezichtsverzorging voor de vochtarme huid

Na je 25ste neemt de hyaluron productie in onze huid af. Helaas kunnen we geen vocht in de huid brengen, daarom is het belangrijk om vochtvasthoudende producten te gebruiken. Deze producten zorgen ervoor dat het vocht in de huid behouden blijft. Zo worden droogte lijntjes en een trekkerig huidgevoel vermeden.

De producten verkrijgbaar bij de schoonheidsspecialist zijn professionele producten en niet verkrijgbaar in de normale drogisterij. Het niveau aan werkstoffen in deze producten ligt vele malen hoger, waardoor de vochtarme huid beter en sneller verzorgt zal worden. De combinatie tussen thuisverzorging en salonbehandelingen is essentieel voor het behalen van de beste resultaten. 

Wat kun jij thuis doen voor het tegengaan van een vochtarme huid

Start elke ochtend en avond met een reiniging bestaande uit een milk en lotion, een goede verzorgende dag- en nachtcrème, die ervoor zorgen dat het huideigen vocht wordt vastgehouden. Het is belangrijk om een oogcrème en hals en decolleté crème te gebruiken, hier is de huid vele malen dunner en heeft dus andere behoeften. Gebruik minimaal 1x per weer een gezichtspeeling en een vochtvasthoudend masker. Optioneel kunt je dit nog aanvullen met speciale serums en ampullen.

Gezichtsbehandeling vochtarme huid

Bezoek eens de schoonheidsspecialist voor een professioneel advies. Zij kent de geheimen voor het beste eindresultaat en kan je helpen je huidconditie te optimaliseren.

De schoonheidsspecialist,

maakt het verschil!