StralendMooilogo

Vind een salon

Rosacea

rosacea

Rosacea wordt vaak couperose genoemd, toch zijn het twee verschillende dingen. Couperose is namelijk alleen het zichtbaar worden van verwijde adertjes (haarvaatjes), terwijl rosacea echt een huidaandoening is. Deze huidaandoening zie je vooral bij mensen van middelbare leeftijd. Rocasea kan met de juiste behandeling worden verminderd. 

Kenmerken van rosacea

De belangrijkste kenmerken van rosacea zijn uitgezette bloedvaatjes, bultjes en puistjes. De aandoening is goed te behandelen en/of te onderdrukken, maar is zelden te genezen. Rosacea ontstaat meestal rond het 30ste levensjaar en komt meer voor bij vrouwen dan bij mannen. De oorzaak ervan is onbekend. Wel weten we dat het door de volgende punten beïnvloed kan worden:

  • warmte
  • zonlicht
  • cosmetica
  • geneesmiddelen.

Behandelingen van rosacea

Rosacea kun je met de jusite behandelingen en producten niet wegkrijgen, maar wel onderdrukken. Professioneel advies en behandeling door een schoonheidsspecialist is een vereiste.

Een goede manier om rosacea te doen verminderen is door middel van een speciaal daarop afgestemde massage. Deze massage zorgt ervoor dat de bloedvaten het bloed weer beter laten circuleren. Verder zijn er verschillende producten die de huid kalmeren en verzachten. Door de combinatie van de juiste thuisverzorgingsproducten en salonbehandelingen zijn mooie resultaten te behalen. Mochten de behandelingen voor jou geen resultaat geven dan zal jouw schoonheidsspecialist je doorsturen naar een arts of dermatoloog.

De schoonheidsspecialist,

maakt het verschil!