StralendMooilogo

Vind een salon

Psoriasis

psoriasis1

Psoriasis is een veel voorkomende, chronische huidziekte. Ongeveer 1 op de 50 mensen heeft hier last van. Psoriasis zorgt voor veel ongemakken zoals rode plekjes, huidschilfers, jeuk en kan erg pijnlijk zijn. 

Psoriasis klachten

Psoriasis klachten worden veroorzaakt door een overproductie van cellen in de bovenste huidlaag ten gevolge van een ontsteking in de huid. Het immuunsysteem van het lichaam krijgt een verkeerd signaal en zorgt ervoor dat de huid 6 tot 9 keer sneller dan normaal, cellen aanmaakt.

De groeicyclus van de huid duurt normaal ongeveer 25 tot 30 dagen. Bij psoriasis patiënten duurt dit slechts 4 tot 6 dagen! De grootte en hoeveelheid van de plekken kan per persoon heel erg verschillen. De plekken worden gekenmerkt door een scherp begrensde roze huid, bedekt met een laag witte schilfers. De plekken komen vaak voor op ellebogen, knieën, onderrug en de hoofdhuid.

Psoriasis oplossingen

Psoriasis is een chronische ziekte en is niet volledig te verwijderen, wel kunnen plekken langere tijd wegblijven. De bekendste methode is misschien wel een reisje naar de Dode zee, dit zorgt ervoor dat de huid weer rustig wordt. Helaas is dit vaak een reis die je 1x per jaar maakt en dus niet je huid het hele jaar rustig houdt. Het beste kun je eens in de zes weken naar de schoonheidsspecialist. Zij weet precies hoe ze een psoriasis huid kan behandelen, daarnaast zal je in de professionele schoonheidssalon producten vinden die speciaal zijn ontwikkeld voor de gevoelige couperose en psoriasis huid. 

Wat kun jij thuis doen om psoriasis te voorkomen?

Houd je verzorgingsritueel simpel. Begin iedere morgen met een goede reiniging (dit product mag absoluut niet te agressief zijn) en sluit hier in de avond ook mee af. Gebruik lauw water, warm water zal de huid verder uitdrogen. Belangrijk is om je huid voorzichtig droog te deppen, zodat deze minimaal geirriteerd wordt. Sluit het ritueel af met een zachte toner en een dag- en nachtcreme die passen bij de gevoelige huid. 

De schoonheidsspecialist,

maakt het verschil!