StralendMooilogo

Vind een salon

Huidverzorging

huidverzorging algemeen

Onze huid is ons grootste orgaan. De totale oppervlakte van de huid van een volwassene is gemiddeld 1,7 m2 en weegt ongeveer 15 tot 20 kilo! Onze huid beschermt ons tegen schadelijke invloeden van buitenaf zoals ziektekiemen, bacteriën, vrije radicalen en bijvoorbeeld de zon. Deze factoren brengen onze huid (als wij deze niet beschermen) veel schade toe.

Gezichtsverzorging

Het is daarom niet alleen belangrijk om je gezichtshuid goed te verzorgen maar ook de rest van je lichaam. Elke stukje huid heeft een andere behoefte. Denk bijvoorbeeld aan je handen, voor je handen vind je het vast heerlijk als een crème goed voedt, deze mag best wat voller zijn omdat het fijn is als je handen soepel aanvoelen. Belangrijk is dat hier een beschermingsfactor inzit, deze voorkomt vervelende ouderdomsplekjes op de handen.

Voor je gezicht wil je waarschijnlijk een wat luchtigere crème, die snel intrekt en niet de hele dag een “afgesloten” gevoel geeft. Daarnaast heeft eigenlijk elke stukje van ons lichaam voor iedereen diverse “probleem”punten. Bijvoorbeeld; zwabberende onderarmen (kipfilets), striae, cellulite, ichtyosis (hele droge schilferige huid), kerastosis pilaris (bultjes op de bovenarmen en/of benen), littekens, pigmentvlekken etc..

Lichaamsverzorging

Wat iedereen op z’n minst zou moeten gebruiken, wat lichaamsverzorging betreft, is een goed voedende bodylotion, deze houdt de huid mooi soepel. Voor elk probleem zijn er bepaalde werkstoffen die hier goed voor zijn. Iedereen kan sowieso een goede wekelijkse bodypeeling gebruiken, deze zorgt ervoor dat je huid zacht blijft.

Professioneel advies nodig?

Heb je een specifiek probleem of wil je een goed advies, vraag dan een schoonheidsspecialist. Zij weet welke producten en behandelingen je het beste resultaat geven.

De schoonheidsspecialist,

maakt het verschil!