StralendMooilogo

Vind een salon

Huidveroudering - tips -

Huidveroudering tips

We ontkomen er niet aan: vanaf het 25e levensjaar begint de huid tekenen van huidveroudering te laten zien. Dit komt doordat de productie van elastine- en collageenvezels minder wordt, met als gevolg dat fijne lijntjes, rimpels en een verlies aan contouren in het gezicht, zichtbaar worden. Lees hier wat jij kunt doen tegen huidveroudering!

 

Ontstaan van rimpels

Al vanaf 25 jarige leeftijd kunnen de eerste tekenen van huidveroudering ontstaan. Fijne lijntjes en rimpels beginnen zich te vormen rond de ogen, lippen en op het voorhoofd. Het vet-en vocht gehalte verliest zijn balans. Ook neemt de elatine-en collageenproductie af. Vanaf het 40e levensjaar verliest de huid het vermogen om vocht vast te houden, dit zorgt ervoor dat de huid haar volume verliest. Wanneer de menopauze zijn intrede doet rond het 50e levensjaar, wordt de huid dunner en droger. Dit komt doordat er minder oestrogeen wordt aangemaakt.

Factoren waardoor de huid sneller verouderd

Helaas zijn er veel verschillende factoren waardoor de huid sneller tekenen van huidveroudering zal laten zien:

 • Zon: De schadelijke UV-stralen zijn huidverouderingsoorzaak nummer 1. Doordat zonnestralen tot diep in onze huid kunnen doordringen, worden elastische vezels en bindweefsel afgebroken. Een goede zonbescherming, ook wanneer de zon niet schijnt, is daarom van groot belang voor het behouden van een mooie en gezonde huid.
 • Roken: Nicotine zorgt voor vernauwing van de bloedvaten, waardoor de doorbloeding van de huid minder goed is. Ook kan er minder zuurstof door het bloed worden getransporteerd.
 • Luchtvervuiling: Luchtvervuiling heeft veel impact op de conditie van de huid. Steeds meer onderzoek toont aan dat vervuilende stoffen in de atmosfeer, zoals ozon en peroxyl acetyl nitrates (PAN’s), de huid sneller laten verouderen.
 • Slechte voeding: Op de huidcyclus oefenen veel factoren invloed uit, onder andere voeding. We hebben vitaminen en voedingsstoffen nodig om de huid te herstellen en te herbouwen. Wanneer er voornamelijk slechte voeding (fastfood, chocola, snoep, koek, chips, etc.) wordt geconsumeerd, komen er niet voldoende vitaminen en mineralen in het lichaam terecht.
 • Niet de juiste, of helemaal geen huidverzorging: Naast dat het belangrijk is de huid te voeden van binnenuit, is de buitenkant ook van belang. Wanneer de huid bijvoorbeeld niet goed wordt gereinigd en niet wordt voorzien van voedende crèmes, wordt het huidverouderingsproces versneld.
 • Interne factoren. Naast al deze externe factoren, spelen interne factoren ook een rol. Zo kan erfelijkheid ertoe bijdragen dat de huid sneller zal verouderen.

Huidveroudering voorkomen

Huidveroudering voorkomen is beter dan genezen, begin daarom op tijd met goede huidverzorging. Er zijn veel huidverbeterende behandelingen zoals microdermabrasie of mesotherapie die de huidconditie aanzienlijk kunnen verbeteren. Belangrijk is wel dat deze behandelingen ondersteund worden met de juiste thuisverzorging.

Tips voor het behouden van een stralend mooie huid

 • Start iedere ochtend en avond met een reiniging, bestaande uit; een milk, foam of een waszeep in combinatie met een lotion.
 • Gebruik een goed verzorgende dag- en nachtcrème die ervoor zorgen dat de huideigen collageenaanmaak wordt gestimuleerd.
 • Omdat de huid rond de ogen, hals en decolleté dunner is dan de rest van ons lichaam, is het aan te raden hier speciale verzorging voor te gebruiken.
 • Gebruik minimaal één keer per week een gezichtspeeling en een anti-aging masker. Om de werking en het resultaat hiervan te versterken kun je speciale serums of ampullen gebruiken.
 • Drink voldoende water. Water (of groene- en kruidenthee) zorgen ervoor dat afvalstoffen kunnen worden afgevoerd. Daarnaast zal er een betere vochthuishouding ontstaan, wat uiteindelijk zal zorgen voor een gezonde huid.
 • Matig met alcohol, nicotine en suiker. Dit zijn de grote boosdoeners wanneer het om huidveroudering gaat. Daarnaast zullen voedingsstoffen, verkregen uit groente, fruit en granen, het proces van huidveroudering aanzienlijk vertagen.

Wil je het allerbeste resultaat en huidveroudering tegengaan?

Met bovenstaande tips kom je al een heel eind. Wil je echt zichtbare resultaten? Bezoek dan jouw schoonheidsspecialist, zij kent de geheimen om dit probleem tegen te gaan. Samen met haar expertise krijg je verrassende resultaten.

De schoonheidsspecialist,

maakt het verschil!