StralendMooilogo

Vind een salon

Gezichtspeelings

peelings

De bovenste laag van onze huid bestaat uit dode huidcellen. Deze cellen zitten daar niet zonder reden: ze beschermen onze huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bacteriën en UV-straling. Wanneer het teveel aan dode huidcellen niet verwijderd wordt, gaat de huid er dof en vaal uitzien. Een peeling biedt de uitkomst!

Waarom is het peelen van de huid goed?

Als je geen peeling gebruikt zullen de dode huidcellen zich ophopen op jouw huid, waardoor er een soort barrière wordt gevormt. Hierdoor kunnen werkstoffen uit bijvoorbeeld crèmes minder goed worden opgenomen. Daarnaast zal het regelmatig peelen jouw huid soepel houden en helpt het de natuur bij het vernieuwingsproces van de huid. De huid is namelijk zo opgebouwd dat er continue nieuwe cellen worden aangemaakt. Tussen de drie en vier weken vernieuwen alle cellen zich. Wanneer je dus regelmatig peelt, zal dit proces versnelt worden. 

Meer voordelen van peelen

Naast bovengenoemde voordelen, kent het peelen van de huid ook de volgende voordelen:

  • Je zult minder snel last hebben van ingegroeide haartjes.
  • Kleine puistjes en pukkeltjes worden voorkomen.
  • Je wordt sneller bruin.

Keuze genoeg, maar wat is geschikt voor jouw huid?

Er zijn tegenwoordig een heleboel schoonheidsproducten die je thuis kunt gebruiken. Zo zijn er peelingen met een fijne of grove korrel, peelingen met korrels die oplossen, peelingen op basis van enzymen of op basis van fruitzuur. Gebruik in ieder geval eens per week een peeling. Ga voor het beste advies naar een schoonheidsspecialist. Hij of zij zal dan met jou overleggen welke behandelingen en producten voor jou het beste zijn. 

De schoonheidsspecialist,

maakt het verschil!